De discobol die de sterrenhemel sinds vorige week helderder maakt
Volledig scherm
De discobol die de sterrenhemel sinds vorige week helderder maakt © Rocket Lab

In het geheim gelanceerde discobal schijnt als helderste ster aan de hemel

Wie vorige nacht even tijd nam om naar de sterrenhemel te kijken, zal opgemerkt hebben dat er een nieuwe, heldere ster waar te nemen is. De ster werd vorige zaterdag de ruimte ingestuurd door het particuliere ruimtevaartbedrijf Rocket Lab en is momenteel het helderste object aan de hemel. De lancering van de ster lokt kritiek uit bij astronomen van over de hele wereld en blijft niet zonder gevolgen.

37 reacties

  • Jenne Vergeer

    5 jaar geleden
    Geld genoeg voor idioterie zoals Musk met zijne auto naar mars nu dit voor efkes beroemd zijn.
  • angelique verstraeten

    6 jaar geleden
    Er hangt niet alleen zo een ster maar ook een zon....
  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    Morgen lanceer ik een klein atomium vanuit mijnen hof de ruimte in, wie komt er kijken ?
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    En wie zegt dat die astronomen niet naar nog van dergelijke dingen zitten te turen? Ze gaan er zowat allemaal van uit dat er ergens nog leven moet zijn. Wel, misschien hebben die 'wezens' al heel lang geleden duizenden reflecterende bollen gelanceerd. En daar zitten wij nu dan naar te kijken en te ontdekken.
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Vliegt er al niet genoeg ruimterommel in een baan om de aarde? In feite zou men die nutteloze bol moeten terughalen en de recyclagefactuur naar Rocket Lab sturen. Zeker omdat het ding een nutteloze reclamestunt is. Als men hier geen paal en perk aan stelt dan zie je binnenkort geen enkele ster meer, maar een hoop reclame waar je niet meer naast kan kijken.