REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Baas Britse nationale bank: "Brexit kostte economie al tientallen miljarden"

De keuze van de Britse bevolking voor een toekomst buiten de Europese Unie heeft de economie van het Verenigd Koninkrijk nu al tientallen miljarden ponden gekost. Dat heeft gouverneur Mark Carney van de Bank of England (BoE) gezegd aan de Britse zender BBC op het World Economic Forum in Davos.

32 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Ben, De toekomst is echt niet in Europa, die licht in Azie en Rusland. May mag al blij zijn dat ze Mei 2018 gaat halen. Er zal een pro USA regering komen, zij hebben geen andere keuze. Europa is een totaal lege doos.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Je vergeet Bart Verbeeck, dat zowel de VSA als het VK de Europese markt nodig hebben ! En daar kan alleen verkocht worden, als de Europese regelgeving wordt gevogld. Wat gaan ze anders doen ? De producten aan elkaar verkopen ? En je vergeet verder dat zowel May als Trump elkaar niet echt liggen. May kan niet anders dan beroep doen op Europa voor tal van andere domeinen.
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    De tandem USA en GB zullen hun interne markten doen floreren met goedkoop geld en minder regelgeving. Europa zal als een honderd jarige schildpad worden voorbijgestreefd om daarna uiteen te spatten, net zoals de Euro.
  • Ben Martens

    6 jaar geleden
    Gaan ze dan later ook eens berekenen wat het hen zal opbrengen (lees : besparen) als ze uit het corrupte, geldscheppende, graaiende, logge Europa gestapt zijn ?
  • Adrien beyls

    6 jaar geleden
    Op termijn geraken de Britten er wel weer bovenop. Vergeet niet dat zij reeds honderden jaren wereldhandel doen. Good times, bad times. In de Eu zitten veel uit de boot gevallen, afgedankte doch peperdure politici. En vooral de Vlaamse en West-Europese centen vloeien rijkelijk oostwaarts. Ik geloof niet dat wij er snel beter van gaan worden. Den Trump is niet helemaal gek. Een beetje meer "we frist" is helemaal niet slecht.