Turkije begon zaterdag in de Syrische regio Afrin (in het noordwesten) met een aanval, gericht tegen de Koerdische YPG-militie, die door de Verenigde Staten wordt gesteund.
Volledig scherm
Turkije begon zaterdag in de Syrische regio Afrin (in het noordwesten) met een aanval, gericht tegen de Koerdische YPG-militie, die door de Verenigde Staten wordt gesteund. © AFP

Erdogan stuurt aan op confrontatie met Amerikaanse troepen in Syrië

De Turkse president Erdogan wil zijn militaire operatie langs de Turks-Syrische grens als het moet naar het oosten uitbreiden, helemaal tot aan de grens met Irak. Hij heeft vandaag gezegd dat hij de hele grens wil vrijmaken van opstandelingen. Zo dreigt een confrontatie tussen Turkse en Amerikaanse troepen.

61 reacties

  • Hans Oxida

    6 jaar geleden
    Precies veel onnozelaars die die zot steunen. Conny Van den Bosch, jij slaagt de nagel op de kop! Heel goed verwoord!
  • Sinan Ozcelik

    6 jaar geleden
    Vrede in midden oosten is op komst dank zij Erdogan.en de amerikaanse troepen zullen moeten vertekken.vs weet al te goed dat Turkse leger machtig is.dat gaan we allemaal binnen kort zien
  • André Vermaelen

    6 jaar geleden
    Waarom schenkt men nog aandacht aan dat onderontwikkeld volk? Zonder steun van het westen hebben ze niets. Alles wat ze daar hebben en gebruiken is in Europa gemaakt. Op hun namaakkledij en nepgoud na .
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Zafer, je schrijft: "die we aanvallen" Nochtans zit jij hier in ons land! Wij, Belgen willen niet vechten tegen de Koerden, in tegendeel, wij, Belgen, willen ze beschermen tegen dictator Erdogan. De Amerikanen, Russen en nog andere landen zijn daar om IS te bestrijden en niet om Koerden uit te roeien. ( en waarom wonen jullie hier? om te ontsnappen aan de verplichte legerdienst in Turkije?)
  • Ahmed Amrani

    6 jaar geleden
    Wat gaan de turkskes tegen Amerika beginnen? Zelfs de Marokkanen hebben ooit de Turken uit Afrika verdreven. Maar dat staat daar niet in de geschiedenisboeken.