© Guido Meeus

© Guido Meeus

© Guido Meeus

© Guido Meeus

© Guido Meeus

© Guido Meeus

© Guido Meeus

© Guido Meeus

© Guido Meeus

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

KWB-Overdag Wijchmaal viert zilveren jubileum

Januari is een feestmaand en dit jaar zeker voor KWB-Overdag Wijchmaal. Dit jaar vierden immers 78 KWB-Overdaggers van Wijchmaal het zilveren jubileum van hun vereniging.

Guido Meeus

Omstreeks 13 uur sijpelden al leden goedgeluimd het ontmoetingscentrum Den Tichel binnen. Want het was feest! Ze werden verwelkomd door de trekkersploeg in ‘zilveren ornaat‘. Bij de genodigden waren ook burgemeester Steven Matheï, schepen Louis Linsen en educatieve medewerker van het KWB-Verbond Limburg Jo Vande Weyer. Staaf Gabriëls mocht in naam van de ‘trekkersploeg’ de huldezitting openen door iedereen welkom te heten. Maria Clerix verzorgde de bindteksten. Het historisch overzicht kan je met een ellenlange uiteenzetting van alle activiteiten, een relaas van feiten en een opsomming van verdienstelijke personen geven, maar Leo, Swa en Staaf verkozen om op een ludieke wijze in de vorm van ‘Wist je datjes’ een overzicht van 25 KWB-Overdag Wijchmaal te geven.

Het geheel werd opgeluisterd door de muzikanten van djembé-groep K-Boem van het plaatselijk Buitengewoon Basisonderwijs Sint-Elisabeth, onder leiding van Dirk Creemers. Zij brachten een erg gesmaakt concert onder leiding van hun muziekleraar. Na het academisch gedeelte genoten de aanwezigen van een fijn verzorgde receptie en een warm buffet klaargemaakt door de kookploeg van KWB-Overdag, onder leiding van Kristof. Op het einde van de viering werd deze ploeg door het bestuur in de bloemetjes gezet.

De geschiedenis van KWB-OBegin de jaren negentig van vorige eeuw lanceerde KWB-Nationaal het idee om voor arbeiders in ploegendienst, bruggepensioneerden en tijdelijke werklozen OVERDAG iets te organiseren, zodat ook zij aan het sociale leven zouden kunnen deelnemen.

In het voorjaar 1993 werden de koppen bij elkaar gestoken om te zien wat in Wijchmaal mogelijk was. Bij KWB- Wijchmaal werden enkele vrijwilligers gevonden om zich voor de kar te spannen. Pioniers van het eerste uur waren Piet en Hugo Coninx, Corry Fransen, Georges Vanhout en Jef Tielemans. Zo ontstond KWB-Overdag-Wijchmaal. Sinds het werkjaar 93-94 tot op vandaag, werden er precies 389 activiteiten georganiseerd voor de leden. Een gemiddelde van 16 activiteiten per werkjaar, dat loopt van september tot mei.

Elk jaar zorgt de werkgroep voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Een kleine opsomming: daguitstappen en stadsbezoeken, vormende of zingevende activiteiten, bezoeken aan instellingen zoals scholen, ziekenhuis en brandweer, fabrieksbezoeken met inbegrepen brouwerijen en museumbezoeken. Verder laten de meest sportieve leden zich van hun beste kant zien tijdens de vrije fietstochten in de zomermaanden en de wandelingen in de wintermaanden.

Door de jaren heen en onder impuls van een zeer dynamische werkgroep evolueerde KWB-Overdag tot een vaste waarde in het Wijchmaals verenigingsleven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer