© EPA

Mama van Dimitri Vegas & Like Mike bezorgd in ‘Kroost’

Ze zijn de beste dj’s van de wereld, de broers Thivaios uit Willebroek, alias Dimitri Vegas (34) en Like Mike (30). De oudste van hen staat vanavond centraal in ‘Kroost’. Moeder Nancy, die ook uitvoerig aan het woord komt, is apetrots. Maar ze maakt zich ook zorgen. “Dat werkritme houden ze geen tien jaar vol.”

dhs

Dimitri en Michael Thivaios zijn vandaag een van de bekendste exportproducten van België. Onder hun pseudoniemen Dimitri Vegas en Like Mike geven ze shows in discotheken en dancefestivals over de hele wereld.

In het reportagemagazine Kroost, vanavond op Vier, zien we de broers het dj­-seizoen openen op Ibiza, waar ze in de zomer verblijven. Programmamaker Eric Goens reist in hun kielzog ook naar Tomorrowland in São Paulo in Brazilië. In 24 uur tijd staan ­Dimitri en Michael er twee keer op het podium en tussendoor vliegen ze over en weer naar Bolivië, voor een optreden in Santa Cruz. Drie shows over een paar duizend kilometers op twee dagen tijd.

Hun ouders volgen het succes op de voet van op het thuisfront in Willebroek, waar ze een brommerwinkel uitbaten. Mama ­Nancy is fier op haar zonen, maar ook bezorgd over hun helse werkritme. “Dat is niet vol te houden, het leven dat ze nu leiden. Dat doe je geen tien jaar”, vertelt ze voor de camera. Eric Goens ziet de zorgen in moeders ogen, zegt hij. “Ik lig daar nogal eens wakker van”, beaamt ze.

Dimitri en Michael waren al van jongs af aan met muziek bezig, vertelt mama Nancy ook in de uitzending. Maar dat ze verkozen zouden worden tot de beste dj’s ter wereld in een peiling van het toonaangevende DJ Mag, had niemand durven voorspellen. “Het is een moeilijke plaats, nummer één”, zegt mama Nancy. “Ik maak me daar zorgen over, al is dat misschien een te groot woord. Dan denk ik: stel dat ze niet meer nummer één zullen zijn. Hen kennende, zullen ze het daar lastig mee hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer