Puigdemont wordt door het Catalaanse parlement als kandidaat-deelregeringsleider voorgedragen, maar daar wil Madrid een stokje voor steken.
Volledig scherm
Puigdemont wordt door het Catalaanse parlement als kandidaat-deelregeringsleider voorgedragen, maar daar wil Madrid een stokje voor steken. © EPA

Madrid trekt naar Grondwettelijk Hof tegen aanstelling Puigdemont als kandidaat-regeringsleider

De Spaanse regering heeft beslist om beroep aan te tekenen bij het Grondwettelijk Hof tegen de beslissing van het Catalaanse parlement om voormalig minister-president Carles Puigdemont voor te dragen als kandidaat-regeringsleider. Dat heeft vicepremier Soraya Sáenz de Santamaría vandaag bekendgemaakt op een persconferentie.

24 reacties

  • Patrick Braekeveldt

    6 jaar geleden
    De meesten hier kan het geen fluit schelen dat Catalonië onafhankelijk wordt of niet en vele Catalanen ook niet denk ik .
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Dit is spannend. De E.U. slaapt als een Doornroosje. De stilte alom. Die weten niet eens hoe om te gaan met deze situatie, net zo min als met de migranten zes jaar geleden!. Ik hou niet van dat sfeertje.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    dat komt ervan als ge vele regeringen en minister-presidenten in één land hebt. Schaf die brol hier ook maar rap af: dikke besparing. en wat betreft PDM: had al lang achter slot moeten zitten wegens opruiing en verkwisting van gemeenschapsgeld!!
  • guido taens

    6 jaar geleden
    Trump heeft vandaag gezegd er zich persoonlijk mee te gaan moeien,"gekozen is gekozen".
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat Francken deze transmigrant buiten zetten . IN Spanje vlieg je gewoon in de gevangenis, over foltering hebben we daar nog niks gehoord , dus eruit met die man.