© BELGA

Maggie De Block over Carrefour: “Brugpensioen is geen oplossing, andere job is dat wel”

Brugpensioen is niet de oplossing voor mensen die hun baan verliezen door de herstructurering bij Carrefour, een andere job is dat wel. Dat heeft minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) vrijdag gezegd bij aanvang van de ontmoeting tussen de directie van Carrefour en de regering. Nadien worden ook de vakbonden ontvangen door de premier en ministers Van Overtveldt, Peeters en De Block.

Minister De Block zei voorafgaand aan de ontmoeting dat brugpensioen geen oplossing is. “Dat is een slecht signaal, een andere job zal dit oplossen.” Eerder had ook minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) eenzelfde signaal gegeven.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zei dat “er nu eerst naar elkaar geluisterd moet worden, om het aantal ontslagen naar beneden te krijgen”. “We moeten de dialoog binnen de onderneming nu alle kansen geven.” Ook volgens Peeters is het “niet verstandig” om nu uitspraken te doen over brugpensioen. “We gaan nu eerst luisteren en vragen stellen”, aldus Peeters, die ook reeds contact gehad heeft met zijn Franse ambtgenoot.

De operationele topman van Carrefour in België, Hilde Decadt, liet optekenen “de emoties bij de mensen te begrijpen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer