VIDEO. Politie verspreidt nieuwe beelden van hooligans, wie herkent deze mannen?

De Brugse politie heeft nieuwe beelden verspreid in het onderzoek naar de rellen van 22 oktober in Brugge. Het kwam toen tot zware rellen na de match Club Brugge-Antwerp. De politie werd toen bekogeld met allerhande voorwerpen. Nu hopen ze dat de relschoppers alsnog gevat kunnen worden.

adm, pjv

Op 22 oktober kwam het na de voetbalwedstrijd Club Brugge-Antwerp tot zware rellen. “Een uur na de wedstrijd ontstonden schermutselingen in de buurt van Sint-Andries”, klonk het toen bij korpschef Dirk Van Nuffel. Tientallen supporters van ADO Den Haag, een zusterclub van Club Brugge, raakten betrokken bij een incident in een café vlak bij het stadion. Enkele leden van de Brugse harde kern schoten hen te hulp. Uiteindelijk richtten de meer dan honderd hooligans zich tot de politie.

De politie werd bekogeld met allerhande projectielen waardoor maar liefst twaalf politiemensen verwondingen opliepen. De relschoppers veroorzaakten ook heel wat schade. Geparkeerde auto’s, ruiten en verkeersborden moesten eraan geloven. “Het waren precies beesten”, klonk het toen bij buurtbewoners. Ook vernielden ze het wagentje van een invalide schoenmaker.

Nu hoopt de politie een aantal heethoofden alsnog te kunnen oppakken. Wie de mannen in de video’s herkent mag contact opnemen met de Brugse politie via cluant@politiebrugge.be

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer