Volgens Kristel Van Damme van de christelijke vakbond hebben de bonden de boodschap gekregen dat ze een beroep kunnen doen op de regering wanneer dat nodig is.
Volledig scherm
Volgens Kristel Van Damme van de christelijke vakbond hebben de bonden de boodschap gekregen dat ze een beroep kunnen doen op de regering wanneer dat nodig is. © Photo News

Regering en bonden ontmoeten elkaar in gespannen sfeer over herstructurering Carrefour

Premier Michel en de ministers Peeters, Van Overtveldt en De Block hebben deze avond de vakbonden ontmoet over de herstructurering bij Carrefour, waardoor tot 1.233 banen verloren gaan. De sfeer was gespannen, klonk het na afloop bij de bonden, die net voor de ontmoeting in een persbericht zwaar uitgehaald hadden naar de regering.

27 reacties

  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Lidl zoek voor dit jaar 1500 nieuwe medewerkers. Ik heb ook een sluiting meegemaakt dat is idd. niet plezant maar in plaats van bij de pakken te gaan zitten en te staken was ik op de tweede dag na de sluiting al naar een nieuwe baan aan het zoeken met succes trouwens!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Heb eens naar dat fameuze jobaanbod gekeken in die sector. Bij grote roeper Torfs was dat een verkoopster voor 18 uur, een andere voor 22 uur, en nog één voor een tijdelijke vervanging voor 32 uur. Geen fulltime jobs. Tijdelijke halftijdse banen. Als het wat tegen zit ook nog in flexibele uren op de drukke momenten. Waardoor je geen tweede halftijdse baan kan combineren. In een sector die qua verloning onderaan staat. En daar zou je dan moeten van leven.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Ik lig er niet wakker van, heb 45 jaar gewerkt waarvan 25 jaar aan 45 uren per week. Nu jutten de vakbonden de werkende mensen op om te staken en betogen.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    er zijn vandaag meer vacatures bij de concurrenten dan dat er mensen ontslagen worden dus kan het merendeel normaal terug aan het werk. De délégees wilt waarschijnlijk niemand doch die zijn beschermd en mogen blijven! Meesten krijgen ontslagpremie van 50 000 en meer en kunnen direct elders aan de slag dus kunnen nen dikke verdienen!
  • marc castermans

    6 jaar geleden
    Enkele jaren geleden hadden de werknemers van Carrefour de hoogste lonen in de sector en stond het ABVV op de baricaden om dit te behouden, daarna werden stakingen georganiseerd tegen de opkomst van e-commerce en nu verwijten te hetzelfde bedrijf dat ze niet goed gemanaged worden. Misschien eens raad vragen bij Willy Claes, lid van de Raad van Bestuur bij Carrefour.