REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Russen organiseerden 129 Amerikaanse verkiezingsevenementen via Facebook

Een intern onderzoek van Facebook bracht aan het licht dat Russische actoren tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne van 2016 129 evenementen organiseerden op het sociale netwerk. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt aan het Amerikaans Congres. De ontdekking werpt meer licht op de manier waarop Rusland het kiesgedrag van de Amerikanen zou hebben proberen te beïnvloeden.

7 reacties

  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    0/10 voor Fons. Een mening geven, gestaafd op correcte informatie is totaal verschillend dan heimelijke pogingen ondernemen om het kiesgedrag te beïnvloeden. En je hebt gelijk Luc Pinson, maar nu ben jij het die zich enthousiast laat maken voor Trump. Dus wie is de zielige persoon?
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Een man die zijn mening geeft op de BBC - een correcte mening - is iets anders dan 129 pogingen tot beïnvloeding. Het is niet omdat jij het niet leuk vindt dat het fake is. Het is een feit, stopt toch gewoon met ontkennen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Het verschil: Obama gaf open en bloot zijn mening, en dat mocht hij ook doen (en wanneer doet Trump dit niet???); de Russen probeerden in het geheim het kiesgedrag van miljoenen Amerikanen te beïnvloeden.
  • Bernard de Vaal

    6 jaar geleden
    10/10 voor Fons Casteels
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Er is wel een verschil met openlijk je mening geven zoals Obama heeft gedaan en stiekem via het internet onder valse namen en organisaties evenementen organiseren die in dienst staan van het Kremlin, vijand nummer 1 van de VS, en in het voordeel staan van Trump die openlijk Poetin staat op te vrijen.