BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Sneller geld terug na bezoek aan huisarts met elektronische doktersbriefjes

Wie een bezoek brengt aan de huisarts, wordt binnenkort sneller terugbetaald. Vanaf 6 februari kunnen dokters overschakelen op elektronische doktersbriefjes, die ze meteen doorsturen naar het ziekenfonds, schrijven het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.

49 reacties

  • Julien van Ghent

    6 jaar geleden
    En nu maar hopen dat de patient een kopij overhandigd krijgt van de kostprijs én nomenclatuur, anders ziet dat er niet zo schitterend uit.
  • censor

    6 jaar geleden
    Wel een witte kassa voor huisartsen, advocaten, architecten, dus de 'vrije ' beroepen. Waarom altijd de 'horeca' viseren, werken inderdaad meest gedeeltelijk in het zwart. Maar bij advocaten is de fraude groter. Waarom geen factuur ? Verzekeringen en advocaten komen best overeen...
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Dezelfde dag nog binnenbrengen bij de mutualiteit? Jullie hebben niets anders te doen zeker? Zelf sturen we eenmaal om de drie maand onze briefjes op naar de hoofdzetel. Het nieuwe systeem is dus welkom.
  • Johnny Borgoo

    6 jaar geleden
    Nu kunnen de dokters nog meer verdienen , hoe kan de ziekenbond controleren wat de dokter onderzocht heeft.Hij kan genoeg nummers invullen.Wat met de opleg die de dokter te veel vraagt(zwart geld)
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Maak het volk niets wijs De Block. Bvb de CM doet er minstens 2 weken over om een gewoon doktersbriefje terug te storten. Waarom niet gewoon Derdebetalersregeling verplichten voor alle dokters. Patient betaald dan enkel het remgeld/supplement. Als daarenboven alles digitaal verloopt, kunnen we de ziekenfondsen ook afschaffen.