KOS
Volledig scherm
© KOS

Wie wint Gouden Schoen? Ook Jan Ceulemans kiest Vormer: "Ruud heeft met zijn goals een streepje voor"

Gouden SchoenVanavond weten we wie de Gouden Schoen in ontvangst mag nemen. Wie wordt de opvolger van José Izquierdo? Dagelijks geven ex-winnaars van de trofee hun persoonlijke top drie.

21 reacties

  • Dirk Molin

    6 jaar geleden
    Ik deel de mening van Gert lans, Ruud Vormer verdient de gouden schoen dit jaar.
  • martin Van Brempt

    6 jaar geleden
    Sven vandevyvere. Van de 8 vermelde ex gouden schoen winnaars is lon polleunis de enige die Vormer niet op 1 zet. Volgens u is polleunis de man met een groot voetbalintellect. Ik zal dat niet betwisten maar ik denk dat ge mannen als Van Moer, Van den Daele, Van der Elst en andere Ceulemans niet kent als voetballers, anders zou je dergelijke zaken niet schrijven. (Of schrijf dan dat je liever iemand van Anderlecht ziet winnen!!!)
  • Dany De Pot

    6 jaar geleden
    En de winnaar van de plastieken schoen is...
  • Dany De Pot

    6 jaar geleden
    En de winnaar van de plastieken schoen is...
  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Ruud vormer zonder probleem !
  1. ▶ “Hoe erg Haaland hem mist, zegt alles over De Bruyne”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ over de Beste Belg in het Buitenland
    5

    ▶ “Hoe erg Haaland hem mist, zegt alles over De Bruyne”: voetbalpod­cast ‘vier-nul’ over de Beste Belg in het Buitenland

    Eensgezindheid in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ - deze week helemaal in het teken van de Gouden Schoen - wanneer het thema van de Beste Belg in het Buitenland wordt aangesneden. Voor het eerst krijgt de winnaar ook een Gouden Schoen. “Doku is geweldig. Hij gaat hem de komende jaren zeker nog winnen. Maar De Bruyne heeft de Champions League gewonnen, ook al kende hij in de finale pech”, zegt chef voetbal Niels Poissonnier. “Hoe hard Haaland hem mist, dat zegt alles.”
  2. De dribbelkoning, de killer of ‘Mister Treble’? Wie wint de eerste Gouden Schoen voor ‘Beste Belg in Buitenland’?
    18

    De dribbelko­ning, de killer of ‘Mister Treble’? Wie wint de eerste Gouden Schoen voor ‘Beste Belg in Buitenland’?

    Een van deze drie mag binnen zeven dagen zijn eerste échte Gouden Schoen in ontvangst nemen. De prijs van ‘Beste Belg in het Buitenland’ wordt opgewaardeerd om ook de beste Rode Duivels in de bloemetjes te zetten voor hun prestaties op het wereldtoneel. De jury koos deze drie kanshebbers uit: de meest constante spits van 2023 en de dribbelkoning die in de herfst op het allerhoogste niveau flitste, dagen de meest succesvolle speler van 2023 uit. Loïs Openda, Jérémy Doku of voor de vierde keer Kevin De Bruyne: wie verdient de eer het meest? Dit zijn hun harde cijfers en hun prijzen.