Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Staat wifi altijd aan op je smartphone? Dan ben je makkelijk doelwit voor hackers

Wie zijn wifi-netwerken nooit uitschakelt als je het huis verlaat, is een makkelijke prooi voor hackers. Op straat kunnen hackers die bekende netwerken zoals 'TELENETHOMESPOT' kopiëren. Ethisch hacker Cedric De Vroey toont aan VTM Nieuws hoe makkelijk hij aan het centraal station in Antwerpen gegevens kan onderscheppen via deze techniek.

12 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Ahmed Zoupha, de nagel op de kop :-)
  • cindy mertens

    6 jaar geleden
    Dit klopt totaal niet. De Telenet Homespots werken met EAP authenticatie. Als het certificaat van de hotspot niet juist is, maakt je smartphone geen automatische verbinding. Je moet al expliciet aanduiden dat je met onbeveiligde netwerken wil verbinden als optie op je smartphone om hiervan last te hebben - en die optie staat normaalgezien uit. Je moet echt op zoek naar die functie en dan nog voorbij de waarschuwingen klikken.
  • Mario Roman

    6 jaar geleden
    Ik schakel die enkel aan als ik eens wil kijken op fb of een site en dat is heel weinig
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    WiFi moet helemaal niet uitgeschakeld worden. Dat is totaal overbodig. Stel de optie van openbare netwerken op inactief en gebruik voor het eigen WiFi een paswoord. Natuurlijk kunnen echte superprofessionele hackers in een met paswoord beveiligd WiFi indringen, maar die lopen helemaal niet zo dik rond en moeten dan per toeval in de onmiddellijke buurt van je woning zijn.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Dat ze daar eens mee stoppen met die smartphones. Ik erger mij blauw als ik op de tram omgeven ben door robots met hun gsm. Je ziet zelfs hun gezicht niet meer en maar scrollen zonder stoppen. Foei