AP
Volledig scherm
© AP

Deens feestje in Melbourne: Mertens-killer Wozniacki neemt de maat van Halep en verovert eerste grandslam

Australian OpenCaroline Wozniacki won in haar 43ste grandslamtornooi eindelijk haar eerste titel. Na een zinderende en 2u49 durende finale op de Australian Open won ze met 7-6, 3-6, 6-4 van Simona Halep. Wozniacki, die Elise Mertens versloeg in de halve finale, is meteen het nieuwe nummer een van de wereld. Verdiend.

8 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Wozniacki heeft een geweldige verdediging. Dat bleek al het hele tornooi. Ook tegen Mertens. Soms denk je 4 keer dat het punt gemaakt is en toch blijft de bal maar terug komen. Een in dit tornooi een goede conditie en een groot loopvermogen. Halep heeft dan weer de verbetenheid en vechtlust die je ook bij Mertens zag. Maar tennis kent geen gelijkspel.
  • roger van roy

    6 jaar geleden
    Heb echt genoten van dit duel van meer dan 2 uur met wisselende kansen tussen de 2 beste speelsters van de huidige WTA ranking. Geen van beiden was echt dominant maar Caro maakte de meest riskante punten en verdient uiteindelijk de zege voor de hogere spektakelwaarde. Maar m.i. speelde Halep de mooiste maar ook zwaarste match wel 2 dagen vroeger. Eindelijk die Grandslam voor Caroline , de verdiende kers op haar carrieretaart. En Mertens was niet zo veraf al bij al.
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Kim stond ook een hele tijd nummer een zonder ooit een grand slam te winnen
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Heeft net op tijd een medical time out gevraagd want werd in de tweede set van het kastje naar de muur gespeeld.
  • daniel surinx

    6 jaar geleden
    dames tennis is niet mindere kwaliteit,mooiste finale sinds jaren vandaag,hangt er ook dikwijls vanaf wie je tegenkrijgt op weg naar de finale,zijn 7a 8 kandidaten bij de vrouwen die kunnen winnen op een grandslam,mag blij zijn dat serena nog niet terug is,en als die stopt dan zal afwisselend bij de vrouwen iemand winnen