Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Dit doet jarenlange blootstelling aan de zon met onze huid

Hoe onschuldig het ook mag lijken, wie regelmatig in de zon vertoeft zal het effect daarvan hoe dan ook vroeg of laat zien aan de huid. Dat bewijst ook deze portretfoto van een 69-jarige vrachtwagenchauffeur wiens gezicht ruim 28 jaar gedeeltelijk werd blootgesteld aan de zon. Het verschil tussen zijn twee gezichtshelften en de schade die werd aangericht, zet aan tot denken.

5 reacties

  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Ik heb altijd goed gesmeerd, nooit onder de zonnebank gelegen en de zon gemeden. Ik ben nu 34 jaar en geen rimpel te zien. Mensen schatten met altijd eind twintig. Just saying...
  • vicky vanderweyen

    6 jaar geleden
    Ga nooit liggen braden in de zon,wandel liever en dan nog met een goede beschermingfactor.
  • Pat Tms

    6 jaar geleden
    Hier in België heb je niet veel risico, we zien ze soms weken niet, lol.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Ben geen zonnebader.Ik word geleidelijk aan bruin zonder te zonnebaden in de zomer.Heb geen rimpels al ben ik mid-sixties. Vraag me wel af of al dat smeren van al die producten,waar chemische brol in zit,wel gezond is! Zelf nooit gesmeerd. Ken mensen die gesmeerd hebben tot het absurde en nu met veel en diepe rimpels zitten.Volgens mij hangt het er vanaf welk huidtype je hebt?
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    En is er dan ook een medisch probleem? Of gaat het enkel om het uiterlijk? Want dan kies ik voor het heerlijke gevoel van zon op mijn velleke. Die rimpels op latere leeftijd neem ik er dan wel bij.