Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Skiërs Decroix en Van den Broecke dagvaarden BOIC wegens niet-selectie Winterspelen

WinterspelenSkiërs Marjolein Decroix en Dries van den Broecke willen via de rechtbank alsnog een selectie afdwingen voor de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25 februari). Ze claimen de startplaats die donderdag door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) werd toegekend aan skiër Sam Maes.

23 reacties

  • Marcel Bontinck

    6 jaar geleden
    Dacht dat het hier over skieen ging en daar breken de Nederlanders ook geen potten in bij mijn weten.
  • Erwin Van Roy

    6 jaar geleden
    als Marjolein dent dat ze recht heeft op deze plaatsen dan heeft Sam evenzeer recht op deze plaatsen. ik kan het BOIC begrijpen door de extra plaats te geven aan een man omdat het door de prestatie van een mannelijke sporter deze extra plaats is gekomen. Als Sam Maes de vereiste qualificatie voor de spelen heeft behaalt dan moet Marjolein de keuze respecteren.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    En nog Dirk. Je kijkt toch niet niet (ja tweemaal niet) naar het schaatsen, dat zo'n mooie sport is, omdat een bepaald land er bovenuit steekt. Ja ik weet dat Belgenlanders niet kijken als hun Bart niet deelneemt, die er toch een pover figuur slaat. Maar dan zwijgen ze er ook best over.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Ja Dirk daar denk Pedro aan. Nederlanders zijn nu eenmaal grootmeesters in het schaatsen. Er bestaat niet alleen een structuur die naam waardig, maar vooral jongeren die er niet voor terugdeinzen hard te werken om dat te hebben bereikt. De Noren, de Russen en de Canadezen hebben dat begrepen. Het vraagt tijd om het niveau van Nederland te bereiken, maar ze komen eraan. Bij de vrouwen is het al zover.
  • Luc Scheepers

    6 jaar geleden
    Een selectie dwingt men niet af via een rechtbank, maar via prestaties. Natuurlijk spelen eventuele vooroordelen en/of oordelen van de bondscoach mee. Maar via een rechtbank is uit den boze.