Direct naar artikelinhoud
Update

Bomauto vermomd als ambulance richt bloedbad aan in Kabul: 95 doden

Bomauto vermomd als ambulance richt bloedbad aan in Kabul: 95 doden
Beeld AFP

Het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul is zaterdag door een enorme ontploffing opgeschrikt. Bij de explosie zouden zeker 95 doden en 158 gewonden gevallen zijn, zegt een woordvoerder van de Afghaanse regering. De taliban hebben het geweld via Twitter opgeëist.

De bomauto was volgens de autoriteiten 'vermomd' als ambulance en ontplofte bij een controlepost van veiligheidstroepen, vlak voor een pand dat vroeger het hoofdkwartier van het ministerie van Binnenlandse Zaken was. 

De meeste ambtenaren zijn naar een nieuw gebouw verhuisd, maar dit pand werd nog gebruikt. Onder de slachtoffers zouden circa tachtig politieagenten of militairen zijn. Het is niet duidelijk of er ook medewerkers van diplomatieke missies slachtoffer zijn.

In de buurt staan ook het gezantschap van de Europese Unie en ambassades van onder meer India en Zweden. Eerder deze maand was er een bloedige aanslag op het Intercontinental Hotel in Kabul. Daarbij vielen meer dan twintig doden. Woensdag was er een aanval op het kantoor van hulporganisatie Save the Children in Jalalabad, 125 kilometer ten oosten van Kabul.

Bomauto vermomd als ambulance richt bloedbad aan in Kabul: 95 doden
Beeld EPA