Duizenden Koerden bezetten de straten van Keulen
Volledig scherm
Duizenden Koerden bezetten de straten van Keulen © RTL

Politie drijft pro-Koerdische betoging uiteen in Keulen, opstootjes in Amsterdam

Deze namiddag werd een betoging van Koerden in de Duitse stad Keulen door de politie stopgezet. De Koerden betoogden tegen het Turkse offensief in Syrië. Aanleiding van de stopzetting was het gebruik van verboden symbolen van de Koerdische Arbeiderspartij.

8 reacties

  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Natuurlijk hebben de duitse politiekers eigenlijk niet graag dat er betoogd wordt tegen Erdo in hun land.Ze willen nog altijd die grote economische eenheidsmarkt maken met turkije erbij.
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    hier staan die te schreeuwen dat wij iets moeten doen.ze kunnen ook naar het front gaan,dan doen ze zelf iets voor'hun land'
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Ook in ons land lopen er bij Koerdische of Turkse samenkomsten speciale eenheden rond van de partij die alles in het oog houden en ja ze zijn bewapend, stel U eens voor dat bij een eetfestijn van de CDNV of NVA speciale eenheden op straat gewapend alles in het oog houden, in Nederland zijn ook bij Joodse bruiloften gewapende bewakers rondom de zaal aanwezig, waarom mag de bevolking dit hier niet weten?
  • Werner Gielis

    6 jaar geleden
    dat ze in hus Turkije gaan betogen aub, en ons Europeanen gerust laten met hun thuisproblemen
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    De Koerden hebben in de strijd tegen IS de hete kastanjes uit het vuur gehaald met hun grondtroepen. De geallieerden beperkten zich tot het opleiden van soldaten, bleven doorgaans op de achtergrond of in hun gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers. De Koerden worden nu aan hun lot overgelaten en krijgen een dolk in de rug.