Koerden betogen aan het station Brussel-Centraal tegen president Erdogan
Volledig scherm
Koerden betogen aan het station Brussel-Centraal tegen president Erdogan © BELGAONTHESPOT

Duizendtal Koerden betoogt tegen president Erdogan aan Brussel-Centraal

Niet alleen in Keulen en Amsterdam, maar ook in Brussel kwamen er vandaag een duizendtal Koerden op straat. Ze kwamen samen voor het station Brussel-Centraal om in opstand te komen tegen de Turkse aanval op het Koerdische gebied Afrin. Met hun betoging proberen ze een reactie van de VN, Europa en Verenigde Staten uit te lokken. 

19 reacties

  • georges friant

    6 jaar geleden
    had ik het geweten, ik had mee gaan protesteren. Erdogan en Poetin de grootste bedreiging.
  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    Da's juist, de Koerden zijn een moedig volk. Maar betoog dan in jullie aziatisch land aub. Of doe acties aldaar. Er zijn veel meer Koerden dan Vlamingen. Stap met z'n allen op naar Ankara en verjaag ( niet naar hier !!!) erdogan.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De Koerden hebben niet de juiste vrienden in Europa, de politieke correcte praters zwijgen in alle talen, ze bang kiezers te verliezen, centen zijn nog altijd belangrijker dan mensen. De koerden kunnen eens langs gaan bij Koert Debeuf in Kaïro, maar hij wil waarschijnlijk zijn riante betaalde job niet in gevaar brengen, de Erdogan aanhangers zouden de geldkraan kunnen dichtdraaien.
  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    Juist, Leonarda Van Opbroecke, betogingen in België mogen enkel plaats vinden als het over België gaat. En dus mogen de Koerden terecht in België betogen want ook België heeft de Koerden (Koerdische strijders) gebruikt om tegen isis te vechten en nu moet België dan ook doen wat correct is (t.g.v. deze Belgische beslissing Koerden in te zetten tegen isis)
  • walter mertens

    6 jaar geleden
    Overal . behalve in Turkije . zieligaarts