Apen in een testlabo (archiefbeeld).
Volledig scherm
Apen in een testlabo (archiefbeeld). © ANP

Dieselgate 2.0: Volkswagen liet apen dieselrook inademen

Volkswagen heeft zijn excuses aangeboden voor dierproeven waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen van een Volkswagen Beetle. "We zijn ervan overtuigd dat de gekozen wetenschappelijke methode fout was en verontschuldigen ons voor het wangedrag", zegt het autobedrijf.

160 reacties

  • christy august

    6 jaar geleden
    VW ? hebben ze nog recht van bestaan ? wat zal het volgende zijn ? Het is de hoogste tijd dat de Duitse politiekers eens hun masker afnemen , en niet doen alsof hun neus bloed . Maar de gewone man kan nog de meeste druk uitoefenen , door geen auto van de VW groep te kopen , zolang ze het spel niet eerlijk spelen .
  • geert woets

    6 jaar geleden
    Roetfilter is geen wondermiddel,is al lang geweten dat de partikels nog fijner zijn ..... De Belg en zijn diesel,arm Belgie... Ze [VW}kunnen misschien nog een paar bekende lobbyisten aanstellen.
  • Ronald Van Beneden

    6 jaar geleden
    Weet je wat nog straffer is? De uitslagen van het onderzoek zijn zoek of spoorloos verdwenen.
  • Sander Nihillie

    6 jaar geleden
    Gezondere lucht aan de kust is een illusie. Vervuiling trekt zich heus niks aan van regio's. Misschien iets gezonder, maar veel, neen hoor.
  • annie laureys

    6 jaar geleden
    al eens beginnen met de oude diesel auto's een roetfilter te plaatsen , sommige zijn juist fabriek schouwen , en dan de landbouw tractors die ook wegen werken doen