Philippe De Backer.
Volledig scherm
Philippe De Backer. © Foto BELGA

Antwerpse Open Vld roept andere partijen tot de orde: "Cut the crap"

Antwerps Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer heeft in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de lokale afdeling fel uitgehaald naar de andere partijen en lijsttrekkers in de Scheldestad. Volgens hem was de inhoud van het politieke debat de voorbije weken ondermaats: de politici van links en rechts hadden het vooral over zichzelf, over "honden en dromedarissen" en over de eigen postjes. "Ik heb maar één boodschap voor hen: cut the crap, stop met die zever, want de Antwerpenaar verdient beter."

48 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Zeg Fons, vraag jij eens aan De Wever waar de 3.2 miljoen euro van de Renault site zit ? zit dat in nva kas ? ah neen volledig kan niet Den Eric en de Joeri die zullen wel hunne procent gekregen hebben maar waar is de rest ? Geef de reactie maar weer want wij van 't Stad wachten erop want het is ons geld hé.
  • eli bosch

    6 jaar geleden
    Iedereen heeft gelijke kansen om aan universiteit te beginnen. Integendeel aan bijvoorbeeld RUG krijgen de zo gezegde kansarme jongeren net veel meer kansen en ondersteuning als ze starten. Jammer genoeg heeft niet iedereen een IQ dat hoog genoeg is om te slagen. Daar wringt het schoentje en niet aan het gebrek aan begeleiding.
  • Greta Van de Vyver

    6 jaar geleden
    inderdaad De Backer, het mag niet zijn dat er zo weinig universitairen komen uit de wijk Stuivenberg. Maar wat wil je, de meerderheid daar laat zich liever pamperen en wil absoluut geen moeite doen om wat wij noemen "vooruit te komen". Zij hebben een andere levenswijze en gelukkig hebben sommigen echt wel bewezen dat als zij ook moeite doen zoals de mensen van Wilrijk (om jouw tekst te volgen) dat ook die van Stuivenberg prachtige resultaten halen in de universiteit.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Het ging nu eindelijk eens over inhoud in Antwerpen: "is het normaal dat een SPA'er een party van 650.000 Euro laat organiseren door een bevriende rood-groene vzw, dat hij de controle en goedkeuring van zijn directiecomité omzeilt met valse contracten, en dat hij ermee wegkomt met vijf maanden loon als bonus?" En dan heb ik het nog niet over dat ander fraude-dossier: dezelfde SPA'er die een publi-reportage over zichzelf laat factureren aan De Lijn.
  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    Ook al eens gedacht dat het cordon sanitaire rond het VB moet ophouden ? Of heb je daar de moed niet voor.