AP
Volledig scherm
© AP

Italiaanse kustwacht redt 800 bootvluchtelingen, 2 halen het niet

Ongeveer achthonderd bootvluchtelingen zijn zaterdag gered in de Middellandse Zee toen ze de oversteek waagden van Libië naar Italië. Twee overleefden de oversteek niet. Dat zegt de Italiaanse kustwacht, die de operaties coördineerde, in een persbericht.

18 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Nadat ze wat gerecupereerd zijn direct terugsturen.Dat zal de mogelijke volgende kandidaten ontmoedigen...Nu weten ze dat ze het land van melk en honing bereikt hebben .Van politieke vluchtelingen is hier maar gedeeltelijk sprake.Het zijn vooral economische vluchtelingen.
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    Ontraden om aan die waaghalzerij te beginnen en diegenen die dit helpen in de hand te werken straffen. Uiteraard de geredde mensen terugsturen.
  • Marianne Pettens

    6 jaar geleden
    Het is duidelijk dat de Italiaanse maffia zijn branche gewijzigd heeft en goed geld aan het scheppen is. Europa ondersteund ten volle, de Europese bevolking kreunt onder de steeds maar stijgende nietsdoeners met vreemde roots die dan nog hun levenswijze aan ons opdringt. Goed bezig. Straks zal 1 Europeaan dienen te werken voor 1.000 asielzoekers/ allochtonen want er staan er nog 1 miljard te wachten.
  • Paul Bogaerts

    6 jaar geleden
    Toch straf, elke keer er een schip in de omtrek is zinkt het bootje!
  • rita loos

    6 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat al de ngo's gaan samenwerken en ter plekke deze mensen ontraden om in boten te stappen, en vooral om hen te zeggen dat ze bedrogen worden door mensensmokkelaars want dat helaas het geluk niet op hen zit te wachten in Europa. Het zal heel moeilijk worden maar dat is de enige manier om zulke drama's te voorkomen. Ben evenwel benieuwd of beide partijen er willen op ingaan.