Wordt Vormer de dertiende buitenlandse winnaar van de Gouden Schoen?
Volledig scherm
Wordt Vormer de dertiende buitenlandse winnaar van de Gouden Schoen? © rv/photonews/belga

Vormer Gouden Schoen? Dan komt Nederlander in illuster rijtje van buitenlandse winnaars terecht

Gouden Schoen"Vormer Gouden Schoen olé, olé!" De supporters van Club Brugge laten die vijf woorden al maandenlang van de tribunes van Jan Breydel rollen. De 29-jarige Nederlandse aanvoerder van blauw-zwart is torenhoog favoriet om de belangrijkste Belgische voetbalprijs te winnen. Als dat ook lukt, dan wordt de middenvelder de derde Nederlander die de eer te beurt valt. En Vormer zal ook in een illuster rijtje van buitenlandse winnaars terechtkomen. Een chronologisch overzicht:

34 reacties

  • Kristel Vanderelst

    6 jaar geleden
    Vormer verdient de gouden schoen dik en dubbel
  • Berry Colijn

    6 jaar geleden
    Wesly Hermans. Je hebt helemaal gelijk. Vormer zit niet eens in Oranje wat momenteel heel erg slecht is. Net zo slecht als de Belgen toentertijd, die wisten zich tientallen jaren niet te plaatsen voor een belangrijk toernooi. Maar let op. Oranje komt terug. Er lopen momenteel heel veel jonge talenten rond op de Nederlandse velden. Kwestie van een paar jaar!!!
  • Rudy Vander Elst

    6 jaar geleden
    Geen enkele speler van brugge verdiend gouden schoen, enkel Morioka verdiend hem.
  • Christiaan Goethals

    6 jaar geleden
    Vormer heeft zich toch als motor getoond van Club. Ik zie geen andere speler die zich meer in de kijker heeft gespeeld, dus ......Vormer verdiend de Gouden Schoen. Waar men niet mee moet afkomen is....dat Dennis Praet die schoen niet verdiend had indertijd. Indien er toch zijn die dat vinden, is dat zuiver gebaseerd op fanatisme en gebrek aan kennis.
  • Peter Debrouwer

    6 jaar geleden
    Al die paars-witte stemmers zullen wel bepalen wie de mauve schoen krijgt.