De Russische oppositieleider Alexei Navalny
Volledig scherm
De Russische oppositieleider Alexei Navalny © AFP

Onrust in Rusland: oppositieleider Navalny opgepakt bij demonstratie

BuitenlandDe Russische politie viel vanochtend al binnen in het kantoor van oppositieleider Alejksej Navalny in Moskou. De ordediensten hebben hem daarna opgepakt, zo meldt Navalny nu zelf op Twitter. Dat gebeurde luttele minuten nadat hij zijn aanhangers had vervoegd tijdens een demonstratie tegen president Vladimir Poetin in de hoofdstad Moskou. 

10 reacties

  • Michel de Coorebyter

    6 jaar geleden
    Rusland en in het bijzonder Poetin is er nooit voor teruggeschrokken om "vervelende" tegenstanders het leven zuur te maken of zelfs uit de weg te ruimen, van rechten van de mens activisten tot journalisten toe. De niet echt ondenkbeeldige dag dat Rusland Europa binnenvalt zal hier ook een grote kuis gehouden worden, om de situatie de stabiliseren.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Als ge al uw tegenstanders uit de weg ruimt heb je natuurlijk 80% van de stemmen. Dat is boerenbedrog.
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Dus een vriendje van de CIA. De CIA, die in Syrië de burgeroorlog heeft uitgelokt! De CIA, die Oekraïne heeft omgekocht.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Poetin is razend populair in Rusland. Dus moet er keet geschopt worden met de overheid om de domme buitenwereld te doen geloven dat er geen eerlijke verkiezingen zijn. Zielige methoden die we kennen van een land dat overal de moraalridder wil spelen, zich natuurlijk noooooiit moeit met de binnenlandse aangelegenheden en ocharme slachtoffer is van beïnvloeding van z'n presidentsverkiezing
  • Michaël Van Gansbeke

    6 jaar geleden
    Putin heeft in alle peilingen de steun van 80 % van de bevolking en terecht. Navalny, die opereert vanuit de Amerikaanse ambassade amper 3-5%...voornamelijk bij jeugdigen die nooit de verschrikkelijke periode onder Amerikanen trekpop Jeltsin hebben meegemaakt. Navalny als grote oppositieleider bestempelen is even absurd als stellen dat de pvda de grote uitdager van en oppositie tegen de regering Michel is .