Parket: "We hebben wel degelijk actief gezocht naar pedofiel"

Het parket van Antwerpen heeft gereageerd op de kwestie rond de 27-jarige Joachim P., de pedofiel die werd veroordeeld maar vervolgens als vrijwilliger aan de slag kon bij de jeugdwerking van Wollewei in Turnhout. "Er is wel degelijk actief gezocht."

PH

Joachim P. werd op 29 mei 2015 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar, omdat hij onder andere naaktfoto's verzamelde van minderjarige jongens. Het parket vroeg bij de uitspraak van het vonnis de onmiddellijke aanhouding, die door de rechtbank werd bevolen.

"Vervolgens werd meteen opdracht gegeven aan de gespecialiseerde diensten van de politie om betrokkene actief op te sporen en te seinen", zegt het parket. "Er werd door de politie op verschillende tijdstippen grondig nazicht gedaan op basis van de gegevens die op dat moment voorhanden waren. Al snel werd duidelijk dat betrokkene zich doelbewust onttrok van politie en justitie teneinde zijn straf te ontlopen."

De aanhouding van het voorbije weekend kwam er na een tip van een burger. "Met die tip werd door het parket onmiddellijk het nodige gedaan om het uitgesproken vonnis uit te voeren en de 27-jarige man op te sluiten in de gevangenis", aldus nog het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER