© Instagram

Amper tien dagen na bevalling is dit model al terug op gewicht en daar komt kritiek op

Twaalf kilo, zoveel verloor het Britse model Emma McVey in de amper tien dagen na haar bevalling. Dat nieuws deelde ze zelf op Instagram, maar dat kwam haar al snel duur te staan. "Je legt andere mama's onrealistische doelen op", klonk het onder meer in de commentaren.

flb

Emma McVey mocht een kleine twee weken geleden samen met 'Geordie Shore'- ster Gary Beadle hun eerste kindje verwelkomen. De kleine Chester woog een gezonde 2,7 kilogram en mama Emma was er tijdens haar zwangerschap zelf zo'n twaalf bijgekomen. Ze slaagde er echter in geen tijd in om die weer kwijt te raken. Het model pakte daarmee uit op Instagram en zei dat het onder meer te danken was aan de shakes die ze dronk. "Na tien dagen heb ik alweer mijn oorspronkelijke gewicht bereikt", klonk het enthousiast.

Maar heel wat anderen waren duidelijk minder enthousiast. Heel wat van haar 500.000 volgers geloofden duidelijk hun ogen niet toen ze de foto te zien kregen. En heel wat onder hen vonden haar dan ook "walgelijk ijdel" en zijn van mening dat ze daarmee kersverse moeders "onrealistische verwachtingen" oplegt om zo snel mogelijk weer in vorm te raken.

"Nog meer druk"

"Dit is geen realitische post en het is al helemaal niets positiefs voor de jonge vrouwen die je volgen. Sorry voor de negatieve commentaar, maar dit stoort me geweldig", pende iemand neer. "Het is ongezond om al meteen na de bevalling na te denken over gewichtsverlies", schreef nog een ander. "Bedankt om nog meer druk op mama's te leggen."

Ondertussen heeft ze al de mogelijkheid tot het geven van commentaar op Instagram uitgeschakeld, maar het kwaad was al geschied. Toch is het belangrijk om ook in het achterhoofd te houden dat het lichaam van elke vrouw anders is en anders reageert op een zwangerschap en bevalling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer