Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © EPA

De Wever: "Niet aan N-VA, maar aan parlement om Puigdemont zaal te geven" - Somers: "Parlement niet laten misbruiken voor buitenlands politiek spel"

Als Carles Puigdemont zijn inhuldigingsspeech vanuit het Vlaams Parlement wil doen, is het aan het Bureau van dat parlement om daarover te oordelen. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever zondag in Het Nieuws van VTM gezegd. Volgens De Wever is het "niet juist" dat zijn partij daarover aan het onderhandelen is met de gewezen president van de Catalaanse regering. Ook Open Vld-fractieleider Bart Somers reageerde: "Het zou niet goed zijn dat het Vlaams Parlement zich als instituut zou laten misbruiken voor een buitenlands politiek spel." Peumans zegt nog geen aanvraag van Puigdemont ontvangen te hebben.

82 reacties

  • guy raeymakers

    6 jaar geleden
    Ze kunnen hem misschien naar gent laten verhuizen en daar lijsttrekker worden van de nva?
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Borisje ,wij willen gewoon een full-time burgemeester in Antwerpen en voor mij mag dat zelfs De Winter zijn maar wel heel de dag bezig zijn met Antwerpen ipv strategieën bedenken , Hij wordt betaald hij moet er ook voor werken. Wie heeft er hier nu twee handjes om te ontvangen ? Waar zit onze 3.2 milj € st... st.. Borisje
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    De spanjaarden terug in eigen land , hebben we nog gekend ! En Bart de goede terug op de troon !
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Als Hongarije en Polen extreemrechtse regeringen hebben die hun eigen bevolking stilaan aan het verknechten zijn, de oppositie monddood maken, justitie naar hun hand zetten, de grondwetten aanpassen en de media verlammen vinden jullie dat ze dat recht hebben omdat ze democratisch verkozen zijn. Als de Spaanse overheid haar land wil beschermen en heel wil houden vinden jullie dat een dictatuur alhoewel ze ook democratisch door de bevolking verkozen zijn. Heel consequent zijn jullie niet.
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    N-VA is veeleer bekommerd om wraak te nemen voor de Repressie dan voor het welzijn van de Vlaming. Het is een UTOPIE te geloven dat N-VA het goed voor heeft met de Vlaamse burger. N-VA liegt, bedriegt, graait postjes en ... de goedgelovige N-VA-aanhanger wordt letterlijk uitgekleed terwijl hij erop staat te gapen ... Hoe dom kan een mens toch zijn !