Foo Fighters laten jonge fan op podium komen om met hen gitaar te spelen, en hij steelt onmiddellijk de show

De Foo Fighters hebben tijdens hun tour door Australië een jonge fan de avond van zijn leven bezorgd. Tijdens het concert in Brisbane van afgelopen donderdag lieten ze de 22-jarige Joey McClennan op het podium komen. De kerel wilde dolgraag gitaar spelen met zijn grote idolen. Hij kreeg ook de kans, en stal al na enkele seconden de show.

kmlo

De jongeman uit Everton Hills had wat voorbereidingen getroffen om opgemerkt te worden. Hij had een kartonnen bord bij zich waarop hij smeekte om even gitaar te mogen spelen met de wereldberoemde rockband. Logischerwijs kon hij zijn geluk niet op toen zanger Dave Grohl zijn vraag opmerkte en hem daadwerkelijk toestemming gaf om op het podium te komen.

Voor de ogen van 40.000 fans in het Suncorp Stadium kreeg McClennan de gitaar van Grohl rond zijn nek en mocht hij de hit ‘Monkey Wrench’ aanvatten. Van nervositeit was bij de kerel geen sprake. Al na enkele seconden was iedereen overtuigd van zijn talent en genoot zowel het publiek als McClennan zelf met volle teugen van het speciale moment. Zijn showgehalte ging bovendien nog wat hoger de lucht in toen hij over het hele podium begon te lopen. “Niet vallen Joey, niet vallen”, gaf Grohl tijdens het nummer nog mee als tip. Geen verrassende opmerking, aangezien hij zelf in 2015 een gebroken been opliep door een pijnlijke val tijdens een concert.

“Gaat me voor de rest van mijn leven bijblijven”

Sindsdien heeft McClennan er een heleboel fans bij gekregen, waaronder Grohl zelf. “Ik hou van je stijl, die zwarte T-shirt en broek”, reageerde hij op zijn outfit. Intussen is de jongeman nog steeds aan het nagenieten van het ongelofelijke optreden. “Dit was het beste dat me ooit is overkomen… fenomenaal”, vertelde aan lokale media. “Dave is mijn idool. Dit gaat me voor de rest van mijn leven bijblijven.”

Ook zijn familie heeft de beelden van zijn optreden op sociale media bekeken. De video kwam bij hen als een grote verrassing, aangezien McClennan zijn muzikaal talent niet vaak liet opmerken. “Ik heb nooit gedacht dat hij dit kon”, liet zijn grootmoeder nog weten. Het filmpje die de jonge gitarist zelf plaatste op zijn Twitter-profiel, is inmiddels al duizenden keren bekeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer