De Amerikaanse president Donald Trump (rechts) met zijn Britse ambtsgenote premier Theresa May.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump (rechts) met zijn Britse ambtsgenote premier Theresa May. © AP

Trump vindt Europees handelsbeleid "erg oneerlijk" en zint op "tegenmaatregelen"

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de Europese Unie met haar handelsbeleid de Verenigde Staten "erg oneerlijk" behandelt. Dat zei hij in een interview dat zondagavond op de Britse zender ITV werd uitgezonden. Trump hintte daarbij ook op mogelijke tegenmaatregelen.

22 reacties

  • George P Martou

    6 jaar geleden
    hey trump probeer dan eens uit te zoeken waarom jouw produkten niet zo fantastisch veel naar europa worden uitgevoerd hé ? kwaliteit ? sanitaire voorschriften ? GMO besmet voedsel ? nochtans zijn California en China de grootste megapolen van industriëel-wetenschappelijk-technisch onderzoek en vooruitgang ( GAFAM en BATX ). Waar klaag je dan eigenlijk over ? Ah ja, we moeten veel meer WAPENS kopen, F35 ! dat is het !
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Trump heeft een grondige hekel aan wetten en reglementen over de volksgezondheid, wapenbeleid, handel met schurkenstaten als Saoedi-Arabië, het klimaat, het milieu, fossiele brandstoffen, het verbieden van hormonenvlees en genetisch gemanipuleerd voedsel. Hij is dan ook een gewetenloos commerçant en geen president die de gezondheid van zijn bevolking wil beschermen. Die man is een aanfluiting van alles wat een president hoort te zijn.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Jan Verstrepen, ja, het is veel beter in de VS waar de Koch Brothers Paul Rand een half miljoen $ hebben gegeven als persoonlijk bedankje voor de tax cut, en bovendien nog eens 400 miljoen schenken aan de Republikeinen. Drain the Swamp is volgens mij aan het werken.
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    wel trumpie, dan is het Europa first, waar in godsnaam lult hij weer er komt nog steeds meer hierheen vanuit Amerika dan wijn naar daar sturen, enkel onafgewerkte producten zodat hij het afgewerkt kan terugsturen.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    De Europese Unie is de grootste economie ter wereld en al lang een doorn in het oog van Poetin en Trump en zij doen er alles aan om de macht van de EU te breken. Beiden steunden de brexit en hun geopolitiek in het Midden-Oosten en Afrika zorgt ervoor dat de EU overspoeld wordt door vluchtelingen. Beiden streven naar ontwrichting en het uiteenvallen van de EU. Zij streven naar een nieuwe wereldorde waarbij zij de lakens uitdelen.