© McLaren F1 team

F1-piloot: "Ik voel me opnieuw een kind"

F1-piloot Jenson Button voelt zich opnieuw een kind nu hij het vooruitzicht heeft om in 2017 allerlei dingen te kunnen doen die de voorbije jaren onmogelijk waren.

F1journaal.be

Dat F1-piloten en medewerkers van de F1-teams een erg druk en belastend leven hebben, dat is al langer geweten. De F1-kalender staat met 21 races propvol en bovendien wordt er ook nog getest doorheen het jaar.

Jenson Button zal daar in 2017 geen hinder van ondervinden. We zullen de Brit volgend jaar immers niet op de startgrid van de Formule 1 zien staan. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal hem immers vervangen en samen met Fernando Alonso het rijdersduo bij McLaren-Honda vormen.

Button daarentegen zal ambassadeur van het team worden en daarnaast de rol van test- en reserverijder op zich nemen. Voor Button betekent dat uiteraard een veel minder drukke agenda.

"Dit is zeker en vast het juiste ding om te doen. Ik ga mijn familie veel meer zien en daar kijk ik enorm naar uit," blikt Button alvast vooruit naar volgend jaar. "Ik voel me opnieuw een kind en ik bevind me plots in een uitstekende positie."

"Ik moet me geen zorgen maken over allerlei zaken en ik kan dingen doen waarvan ik altijd al gedroomd heb. Dat is echt een zalig gevoel."

Ondanks die mooie vooruitzichten naast de Formule 1, blijft het uiteraard vreemd om plots niet meer op de startgrid te staan.

"Het is altijd een enorm moeilijke beslissing om niet te racen in de Formule 1 want het is mijn leven sinds ik volwassen ben geworden," blikt Button terug op de voorbije jaren. "Het zal ongetwijfeld ook vreemd zijn voor mijn fans. Hopelijk zullen ze het begrijpen. Er is bovendien nog steeds de mogelijkheid om in 2018 opnieuw te racen, wanneer McLaren over een winnende wagen beschikt."

Naast Jenson Button neemt ook Williams F1-piloot Felipe Massa eind dit seizoen afscheid van de Formule 1.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer