Een cipier met op de achtergrond de gevangenis van Leuven.
Volledig scherm
Een cipier met op de achtergrond de gevangenis van Leuven. © photo_news

Vakbonden starten met acties in gevangenissen: "We verwachten een reactie van minister Geens"

In alle Belgische gevangenissen starten de vakbonden vanaf vandaag met een reeks acties om het personeelstekort aan te klagen. In eerste instantie zal het personeel twee uur per dag minder werken, maar vrijdag volgt er mogelijk een 24 urenstaking.

7 reacties

  • Françoise Dupont

    6 jaar geleden
    Beschaamd moesten ze zijn, de cipiers, ik werk sinds 40 jaar in de voedingsnijverheid, en heb op heden 20 dagen verlof per jaar. In gevangeniswezen is dit x 2 en dan staken ze nog !!!!
  • Ludo Van Dyck

    6 jaar geleden
    En in de privaat wordt natuurlijk nooit gestaakt....
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    In spanning wacht ik af...De reactie van Geens zal naar gewoonte zijn: Minzaam en neerbuigend de feiten minimaliseren,ons verzekeren dat hij 'er toch wel mee bezig is hoor'.Daarna de zaak verder op zijn beloop laten tot na de verkiezingen.Dat de volgende legislatuur er zich maar mee bezig houdt.
  • Jef Loot

    6 jaar geleden
    Denis pricatisatie van gevangenissen is gewoon van begin tot einde een slecht plan... Ooit de voorbeelden in amerika bestudeerd?
  • Roger Duyssens

    6 jaar geleden
    Hier komt nog maar eens duidelijk naar voren dat er de laatste 10 jaar wegens besparingen niets gedaan is aan de gevangenissen. Je blijft zitten met gebouwen uit de 19e eeuw en er is geen personeel aangeworven. Nu gaat men massaal op pensioen en na 50 jaar zijn er meer die uitvallen wegens fysieke ongemakken. Als je daar nog bijvoegt dat er steeds meer geïnterneerden bijkomen zit je altijd in de problemen.