Vlaams Belang Deurne populair bij vrouwen

Vlaams Belang Deurne heeft zondag op haar nieuwjaarsreceptie in Taverne Bistro op de Bisschoppenhoflaan een tipje van de sluier opgelicht over de lijstvorming. Jan Van Wesembeeck, voorzitter van de Deurnese Vlaams Belang-afdeling, wordt opnieuw lijsttrekker. Op plaats twee staat districtstraadslid Peggy Pooters, gevolgd door districtsraadslid Guy Dirckx. De vierde naam op de lijst is nieuwkomer Sandra Wintershoven. Zij is al lange tijd actief bij Vlaams Belang Deurne, maar staat voor het eerst op de lijst.

jas

Ook de lijstduwer is bekendgemaakt. Dat is Marina Rothmayer. Zij zetelt vandaag voor Vlaams Belang in de Deurnese districtsraad.

“Vrouwonvriendelijk?”

Met de drie vrouwen en twee mannen die zondag bekendgemaakt zijn, lijken de dames dus de bovenhand te krijgen bij Vlaams Belang Deurne. “Ik krijg meer aanbiedingen van vrouwen om op de lijst te staan dan van mannen”, zegt lijsttrekker en voorzitter Jan Van Wesembeeck. “Veel meer. Op onze bestuursvergadering vorig week waren we met drie mannen en negen dames. Om maar te zeggen dat een partij zoals de onze, die vaak het verwijt krijgt vrouwonvriendelijk te zijn, toch heel wat dames weet te overtuigen.”

“Het is een gevolg van de situatie van vandaag”, zegt Peggy Pooters. “De grootste slachtoffers van de islam, dat zijn vrouwen. Het is dan ook logisch dat een partij zoals de onze, die opkomt voor de vrouw, aan populariteit wint bij de vrouwen.”

“Aan vrouwen dus geen gebrek”, vult Van Wesembeeck aan. “Maar we hebben natuurlijk ook nog mannen nodig voor onze lijst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER