In het universitair ziekenhuis van Aken moesten 25 gezonde mensen voor de proeven meerdere uren verschillende concentraties aan stikstofdioxide - de stof waarvan de uitstoot door de zogenaamde sjoemelsoftware werd gemanipuleerd - inademen. De proeven vonden plaats tussen 2012 en 2015.
Volledig scherm
In het universitair ziekenhuis van Aken moesten 25 gezonde mensen voor de proeven meerdere uren verschillende concentraties aan stikstofdioxide - de stof waarvan de uitstoot door de zogenaamde sjoemelsoftware werd gemanipuleerd - inademen. De proeven vonden plaats tussen 2012 en 2015. © Photonews

Duitse autobouwers lieten ook mensen schadelijke uitlaatgassen inademen

Op bestelling van de Duitse autobouwers zijn niet alleen proeven uitgevoerd waarbij apen uitlaatgassen moesten inademen, ook mensen werden aan schadelijke gassen blootgesteld. Dat berichten de Duitse kranten Stuttgarter Zeitung en Süddeutsche Zeitung vandaag.

52 reacties

  • fons van loon

    6 jaar geleden
    En dan! Dat zullen wel vrijwilligers geweest zijn die daar een vergoeding voor kregen,zoiets gebeurt op grote schaal!
  • jimmy leirens

    6 jaar geleden
    Audi vooruitgang door bedrog, stoefen met technologie en bedriegen om de normen te halen!
  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    De technologie om auto's proper te laten rijden bestaat, maar zal in de kast blijven zolang aardolie zorgt voor zeer hoge inkomsten. België is koploper in heffen van accijnzen op brandstoffen.
  • danny van parijs

    6 jaar geleden
    die mensen kiezen er zelf voor, die dieren niet!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    ALLE autobouwets laten ons uitlaatgassen vreten.