Rotonde werd kruispunt, maar toch blijft iedereen rondjes rijden (en dat mag)

© kvo

© kvo

© kvo

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Maanden geleden al werd de rotonde van de Roger Vansteenbruggestraat en de Boulezlaan omgevormd tot een kruispunt. Maar velen blijven er rondjes rijden. De rotonde is er blijven liggen, wat blijkbaar voor verwarring zorgt.

Karen Verhulst

Eind november werd de rotonde aan de achterkant van het station omgebouwd tot een kruispunt. Wie van de Roger Vansteenbruggestraat naar de Boulezlaan rijdt, heeft sindsdien voorrang en mag meteen rechtsaf. Die omvorming was nodig, want door de werken aan het station moeten de bussen van De Lijn tijdelijk over de rotonde en die kunnen daar niet ronddraaien. Maar nu, maanden na de invoering, heerst er nog steeds onduidelijkheid op het kruispunt.

“We kunnen het niet duidelijker maken dan het nu al is”, zegt schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V). Er staan verschillende wegwijzers op de aanpalende wegen. “Bovendien is het al veel verbeterd. Mensen beginnen het te snappen.”

Chanterie ziet vooral de tijdelijke verkeersdrukte als oorzaak van de chaos die soms regeert over het ‘rotondekruispunt’. “Normaal zit er niet zoveel verkeer op die weg, door de omleiding door de werken aan de stationsbuurt is dat nu wel het gevolg. Op 5 februari gaat de onderdoorgang op het kruispunt aan het station terug open, dan zal de drukte achter het station weer afnemen.”

Overtreding?

Tijdens een kleine steekproef zagen we slechts één voertuig het kruispunt ‘juist’ nemen: door linksaf te slaan en over in plaats van rond de rotonde te rijden. Alle andere voertuigen reden rond. Maar zelfs als je de regels niet volgt, bega je geen overtreding. “Zolang je voorrang verleent aan de mensen op de ‘hoofdweg’, ben je niet fout”, zegt Chanterie.

Toch verdwijnt het rotondekruispunt niet. “Over anderhalve maand is er een andere fase van de werken voor de heraanleg van de Ring en dan moeten de bussen opnieuw langs de achterkant van het station rijden. Het zou dom zijn om van dat kruispunt nu terug tijdelijk een rotonde te maken en dan terug een kruispunt. Dat zou alleen maar voor extra onduidelijkheid zorgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen