Volgens het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) is er geen sprake van het #MeToo-effect. "Dit gaat deels over seksueel gedrag, maar ook over agressie en psychologische chantage. Een waaier aan voorvallen die er altijd zijn geweest. In 2017 zijn ze wel opvallend meer gemeld", zegt woordvoerster Karina De Beule.
Volledig scherm
Volgens het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) is er geen sprake van het #MeToo-effect. "Dit gaat deels over seksueel gedrag, maar ook over agressie en psychologische chantage. Een waaier aan voorvallen die er altijd zijn geweest. In 2017 zijn ze wel opvallend meer gemeld", zegt woordvoerster Karina De Beule. © AFP

Dubbel zoveel meldingen van misbruik en geweld in zorgcentra gehandicapten: "Toch geen #MeToo-effect"

Het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag in zorgcentra voor gehandicapten is sterk toegenomen. Vorig jaar waren het er 103, tegenover 42 in 2016. Daders zijn vooral medebewoners; in 17 gevallen ging het om een zorgverlener, tegenover 2 een jaar eerder. 

2 reacties

  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Dat zoiets toch kan in dit ''modern'' land.....
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Vandeurzen moet eens de winst-VZW's aanpakkken, maar dat doet die niet. Graaien is het enige wat daar teld en Jo doet NIETS!