© BFM

Ongevallen zorgen voor zware ochtendspits op E313 en E314

Een ongeval net voorbije de Kennedytunnel heeft maandagochtend tot grote verkeershinder geleid op de Antwerpse Ring. Vanuit Limburg is het nog altijd bijna drie uur aanschuiven op de E313. Op die snelweg is omstreeks 8 uur een nieuwe aanrijding gebeurd, dit keer in Herentals. Door een ongeval in Holsbeek was het ook een klein uur aanschuiven van Lummen tot Leuven.

boj, fivr, ph

Het ongeval gebeurde rond 5 uur net na de Kennedytunnel richting Gent. De twee auto’s die betrokken waren, stonden over de weg verspreid. Daardoor moesten twee rijstroken afgesloten worden. De Liefkenshoektunnel werd tijdelijk tolvrij gemaakt richting Beveren. Er is geen sprake van gewonden. Rond 6.30 uur waren beide wagens getakeld, en rond 7 uur was de weg vrijgemaakt, maar de file loste maar heel geleidelijk op vanwege de toenemende drukte. In de file op de E313 gebeurde omstreeks 8 uur bovendien een nieuw ongeval. Ter hoogte van Herentals-West raakten drie vrachtwagens en een bestelwagen betrokken in een aanrijding.

© BFM

© bfm

Ook richting Brussel was het tussen 7 uur en 8.30 uur aanschuiven door een ongeval in Holsbeek. De rijtijd tussen Lummen en Leuven liep op de E314 op tot 45 minuten.

Tot slot eindigde de ochtendspits met een obstakel op de weg ter hoogte van Hasselt-West. Daar was omstreeks 9 uur één rijstrook afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer