de ongevallen zorgden voor een chaotische avondspits
Volledig scherm
de ongevallen zorgden voor een chaotische avondspits © Kristof Pieters

Tot twee uur aanschuiven rond Antwerpen na ongeval aan Kennedytunnel

VerkeerEen banaal ongeval tussen twee personenwagens op de Antwerpse ring, net voorbij de Kennedytunnel op Linkeroever, is de oorzaak van een erg zware Antwerpse ochtendspits. Vanuit de Kempen moet het verkeer dat naar Gent of het Waasland wil tot twee uur aanschuiven. De Liefkenshoektunnel was enkele uren tolvrij richting Gent, maar dat is sinds 8 uur niet meer het geval.

39 reacties

  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Het tolvrij maken van de liefkenshoektunnel betekent dat de Vlamse Overheid een forfait betaalt voor deze periode aan de concessiehouder. Die is niet van de poes. Dus hoe meer de tunnel dient te worden vrijgesteld van tol, des te meer men dient te recupereren van de wegentaks. Waarmee uiteraard in de toekomst rekening mee wordt gehouden ....
  • Cooks Roy

    6 jaar geleden
    De zeldzame keren dat ik er passeer ben ik altijd opgelucht als ik door de Kennedytunnel ben als men ziet hoe sommige onnozelaars die tunnel in duiken.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    De beste oplossing om dergelijke ongevallen te vermijden is de invoering van 70km/u over heel de ring. Het is namelijk bewezen dat een rijbaan meer verkeer aankan als iedereen trager rijdt. Onbegrijpelijk dat men blijft weigeren om dat in te voeren. Blijkbaar 'kikt' onze overheid op dergelijke ongevallen.
  • CARINA DE JONGH

    6 jaar geleden
    Wat ik echt niet begrijp is dat de liefkenshoek maar tot 8u tolvrij was ??? is dat zo moeilijk om dat wat langer tolvrij te houden?
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Wie de verkeerssituatie daar kent kan niet verwonderd zijn dat daar ongevallen gebeuren want van links komend verkeer moet daar invoegen en sommigen daarvan moeten helemaal naar rechts om vervolgens de afrit direct achter de tunnel te nemen en dan zijn er die die plots op hun rem gaan staan omdat ze de tunnel inrijden en camions blijven daar gewoon volle bak gaan en steken daarbij nog rustig voorbij !