© rr

Dronken bestuurster wordt tegengehouden, en laat nadien haar dronken vriendin rijden

Bij een alcoholcontrole van de lokale politie Mechelen-Willebroek zijn tijdens het weekend 49 bestuurders positief bevonden. Er werden tien rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Leo De Nijn

Een twintigjarige bestuurster had 1,9 promille in haar bloed. Ze was een beginnend bestuurder. Ze kreeg een rijverbod opgelegd.

Na de alcoholactie reed de politie richting commissariaat. Een van de inspecteurs herkende de kentekenplaat van de wagen die voor hen reed. Bij de controle bleek het te gaan om de auto waarvan de bestuurster korte tijd daarvoor 6 uur rijverbod had gekregen wegen dronken sturen. “Maar nu bleek een vriendin van de geverbaliseerde bestuurder achter het stuur te zitten. Ook zij was dronken”, zegt de politiewoordvoerder.

Normaal had de politie nog een elfde rijbewijs ingetrokken van een bromfietsbestuurder. De man reed met zijn bromfiets klasse B op de Antwerpsesteenweg op de rijweg als spookrijder. “Hij kon amper op zijn benen staan en had 2,4 promille in zijn bloed. Hij had helemaal geen rijbewijs. Zijn bromfiets werd ter plaatse in beslag genomen voor ene periode van twaalf uur. Binnenkort volgt een dagvaarding voor de politierechter”, besluit de politiewoordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER