Direct naar artikelinhoud
#BEL10

Martine Tanghe keert na 38 jaar terug naar radio

Martine Tanghe keert na 38 jaar terug naar radio

#BEL10 maakt opnieuw zijn opwachting op Radio 1 en er zijn enkele opvallende presentatieduo's bij. Zo maakt Martine Tanghe na 38 jaar weer de overstap naar haar eerste liefde: de radio.

Wat zou jij veranderen als je het een dag voor het zeggen had en hoe zou je het aanpakken. Dat is het uitgangspunt van #BEL10 op Radio 1. Tien thema's die echt léven in Vlaanderen passeren volgende week de revue en vier bijzondere duo's nemen de presentatie voor hun rekening. Eén daarvan bestaat uit Xavier Taveirne en... Martine Tanghe. Zij doen het namiddagblok, van 16 tot 19 uur.

"Mensen die niet schelden of zeuren op de zogenaamde sociale media, maar voorstellen doen voor een betere wereld, daar wil ik graag naar luisteren. En nog wel op de plek waar ik meer dan 38 jaar geleden begon, in een radiostudio. Ik kijk er echt naar uit", vertelt ze.

Duo's

De andere duo's zijn Dennis van den Buijs en Linda De Win voor de ochtend, tussen 6 en 10 uur, Ruth Joos en Lieven Vandenhaute voor het middagblok, tussen 12 en 14 uur, en Danira Boukhriss Terkessidis en Lode Roels voor de ochtend tijdens het weekend.

Geen ochtendmens

Ook voor De Win wordt het een terugkeer naar een oude liefde. "Ik zette mijn eerste stappen in de journalistiek op de radioredactie", zegt ze. "Nog altijd is radio een van de snelste media, hoewel Villa Politica in de buurt komt. Als journalist kan je dus niet beter dromen." Ook niet als je de ochtend moet doen als je eigenlijk geen ochtendmens bent? "Ik heb geen moment geaarzeld. De Ochtend zet grotendeels de toon die heel de dag onze nieuwsuitzendingen bepaalt."