photonews
Volledig scherm
© photonews

Gouden Schoen gewonnen? Voor deze 12 spelers leverde het binnen het halfjaar een transfer op (maar gelukkiger werden ze er niet allemaal van)

Gouden SchoenHet winnen van de Gouden Schoen betekende voor heel wat voetballers een wipplank naar een transfer. In de voorbije acht edities alleen al verhuisden liefst zes winnaars een halfjaar later naar een andere (buitenlandse) club. Maar ook in een verder verleden leverde de prestigieuze trofee enkele laureaten een lucratieve transfer op. Een overzicht van de 12 (al dan niet) geluksvogels.

5 reacties

  • Franz Vervloet

    6 jaar geleden
    @Mulinho Een winnaar wint per definitie altijd wegens gebrek aan een betere, maar voor de rest bevestigt jouw betoog alleen maar wat ik wou zeggen. Gouden schoen moet blijkbaar op de eerste plaats bij A’lecht spelen. En van de zelfverklaarde huisstijl van sierlijke voetballers is laatste jaren trouwens nog weinig te zien.
  • Mulinho Kingsley

    6 jaar geleden
    Franz vervloet , als vormer de gouddn schoen wint is hij met voorsprong de minst sierlijke en triestigste van allemaal.. en WEL door gebrek aan beter.. want het is gewoon een feit dat er in brugge prijzen worden gepakt enkel en alleen als het bij rsca niet draait.. zoals de laatste jaren.. als rsca op niveau is in belgie telt clubke niet meer mee. Vergelijk maar eens de palmaressen.. en bekijk intussen ook maar eens hoeveel gouden schoenen ze in brugge afgeleverd hebben.. niet vet veel.
  • Franz Vervloet

    6 jaar geleden
    @ Gert Lans In dat zelfde lijstje staan ook veel minder illustere namen hoor. Bovendien heeft Vormer nog niemand een kaakbeenbreuk geslagen, noch is hij veroordeeld voor omkoping. Vormer is de enige en echte terechte winnaar van deze editie. Niet wegens gebrek aan beter maar gewoon omdat hij het verdient. Maar ik heb de indruk mocht pakweg een Trebel kandidaat zijn we je niet zouden horen.
  • gert lans

    6 jaar geleden
    En in dit illustere rijtje van échte grootheden gaan ze die onozele vormer zetten !? Heeft iemand hem gisteren gezien ?! Herinneren jullie je de interviews nog van verleden seizoen met vormer ?! Zijn sportiviteit ?! Een schande én een gitzwarte bladzijde in de geschiedenis ! Moét je ieder seizoen iemand een gouden schoen geven ???!!!
  • Jo Van opstal

    6 jaar geleden
    Hadden ze in anderlecht nu nog maar een spits zoals erwin vandenbergh ze zouden er veel beter voorstaan! Anderlecht zou hem moeten in dienst nemen als spitsentrainer!!!