BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Absoluut record: Belgen leenden vorig jaar 31 miljard euro voor woningen

Er werden vorig jaar meer dan 243.000 nieuwe hypothecaire kredieten afgesloten, goed voor een recordbedrag van maar liefst 31 miljard euro, een stijging van 3 procent. Dat bericht de financiële koepelorganisatie Febelfin vandaag. Het is al het vierde jaar op rij dat er een nieuw record wordt gevestigd.

11 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Zo ging het ook voor de huizencrisis in de VS, het VK of Spanje. Daarna mochten alle burgers er voor opdraaien om de banken te redden.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    wat er zal gebeuren als de rente gaat stijgen ? ..huis markt stort in elkaar door overaanbod aan woningen = huis zakt met de helft in waarde wordt aangeslagen , verkocht aan de helft van de prijs de rest is loonbeslag ...zo was het toch in Engeland ...
  • james vroman

    6 jaar geleden
    dit is het goed gaan met de economie wat ze steeds verkondigen ...leven op krediet .
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Lenen dat is gemakkelijk en probleemloos het is het afbetalen dat moeilijk is. Maar als je ziet hoeveel er van huur gevraagd wordt dan is en blijft een huis kopen een goede beslissing. Het moet echter binnen de perken blijven en daar zit het addertje.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Willy ROOSELAERS wat er gaat gebeuren als er velen hun lening niet meer kunnen terug betalen heel simpel dan zullen mensen die het wel kunnen veel vastgoed bij kopen aan een zeer goed kopen prijs. En dat dan terug verhuren aan de verkopers of anderen aan een zeer goede huurprijs. Maar men moet het moment kunnen afwachten en geen medelijden hebben met de schuldenaars.Dit zullen en zijn mooie momenten om bij te kopen.