.
Volledig scherm
. © rv

Voor het eerst sinds 1866: woensdag staat super-blauwe-bloedmaan aan de hemel

Woensdag staat een ‘super-blauwe-bloedmaan’ aan de hemel. Dat is een combinatie van een blauwe maan en een maansverduistering op het moment dat de maan het dichtst bij de aarde staat. Heel zeldzaam, want de laatste was in 1866 te zien. Helaas kan je er maar ten volle van genieten in het westelijke halfrond.

8 reacties

  • Kristof Dewinter

    6 jaar geleden
    Goed punt Johan Van Biesen. We laten ons een hele hoop info door de strot rammen, zonder verder na te denken. Doe zelf research en je zal ogen trekken mensen
  • bryan de ceuster

    6 jaar geleden
    Dat "blauwe" maakt het toch echt niet specialer hoor, heeft helemaal niets met de natuur te maken. Het zijn wij mensen die toevallig bepaald hebben dat een maand zo lang duurt en op dat tijdstip begint. We kunnen probleemloos veranderen naar een jaar met 10 maanden en 36 dagen per maand, dan krijgen we meer "blauwe" manen te zien. M.a.w. een "blauwe" maan is niet meer of minder dan een "normale" maan.
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Je kan er alleen maar tenvolle van genieten in het westelijk halfrond. In Azië maar niet in Europa? We moeren terug naar school
  • censor

    6 jaar geleden
    vandaar de uitdrukking : op een blauwe maandag ?
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    Niemand die zich de vraag stelt hoe het mogelijk is dat we de krater Tycho, die een diameter van amper 90 km heeft, kunnen zien van op de aarde, terwijl de maan zo ver is? Is de maan werkelijk op 400.000 km afstand?