Dertiger doodt vrouw en drie kinderen

© ssj

© ssj

© SSJ

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar de omstandigheden waarin een 36-jarige vrouw en haar drie kinderen van 10, 8 en 6 jaar oud om het leven zijn gekomen in Dworp. Vermoed wordt dat zij omgebracht zijn door de ex-man van de 36-jarige vrouw, die vervolgens maandagochtend zelfdoding pleegde in Sint-Jans-Molenbeek. De vrouw werd met een scherp voorwerp om het leven gebracht, meldt het parket. De kinderen kwamen door verstikking om het leven.

ssj, rdb, yb, mvl, wver, mtm

De lichamen van de vrouw en haar twee zoontjes van 10 en 6 en dochter van 8 werden maandag ontdekt toen de lokale politie van de zone Zennevallei ter plaatse ging om het gezin te melden dat de ex-man en vader dood was aangetroffen achter een flatgebouw in Sint-Jans-Molenbeek.

Aan de Louis Mettewielaan in Molenbeek brak rond 5.30 uur een brand uit in de ondergrondse parkeergarage. Een voertuig stond er in brand en veroorzaakte stevige rookontwikkeling in de gangen van het grote appartementsgebouw. Bij aankomst van de brandweer kwam er net een familie naar buiten met vier kinderen die aardig wat rook hadden ingeademd. De hulpdiensten brachten hen naar het ziekenhuis voor verzorging. Volgens het parket stellen ze het inmiddels beter. Een andere bewoner die eveneens bevangen raakte door de rook werd ter plaatse behandeld.

© rdb

Naar beneden gesprongen van twintigste verdieping

Het vuur was snel gedoofd, maar toen de brandweer langs de achterkant van het gebouw de brand wilde bestrijden, vonden ze er het levenloze lichaam van een man. “Het gaat om de 39-jarige bewoner van de twintigste verdieping”, zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket. “De politie ging een kijkje nemen in zijn appartement, waar de deur slotvast bleek. Alles wijst er voorlopig op dat de man naar beneden is gesprongen. We vermoeden ook dat de brandende wagen zijn wagen was.”

Toen de politie het nieuws van het overlijden van de man ging melden aan zijn ex-partner in Dworp, werden de vier levenloze lichamen gevonden. Meteen rees het vermoeden dat de man eerst zijn ex en kinderen had omgebracht en vervolgens een einde had gemaakt aan zijn eigen leven.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, zij zijn maandagavond samen met het lab en de wetsdokter ter plaatse afgestapt om de omstandigheden van de overlijdens te onderzoeken. “De eerste vaststellingen doen vermoeden dat de drie kinderen door verstikking overleden zijn en dat de vrouw door slagen met een scherp voorwerp om het leven werd gebracht”, meldt het parket. “Maar er zal de komende dagen nog een autopsie en toxicologisch onderzoek gebeuren om de exacte doodsoorzaak te bepalen. Ook de volgorde en tijdstippen van de overlijdens zijn momenteel moeilijk te bepalen.”

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen