STVV heeft met Takayuki Tateishi nieuwe CEO, Meekers wordt voorzitter

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Japanner Takayuki Tateishi (48) is de nieuwe CEO van eersteklasser STVV. Hij neemt in Sint-Truiden de taken van Philippe Bormans over. David Meekers (51) is de nieuwe voorzitter, zo is bekendgemaakt. Een technisch directeur is er nog niet, maar zal eerstdaags worden aangesteld. "De titel voorzitter is niet belangrijk", stak Meekers van wal op Stayen. "Ik ben en blijf supporter. Ik heb de overname door het Japanse DMM van dichtbij gevolgd. Daaruit is vertrouwen gegroeid. Ik voel me moreel verplicht voorzitter te worden. Ik wil de Japanse clan, die eigenaar van de club is, de geplogenheden van Sint-Truiden leren kennen. Een technisch directeur, een heel belangrijke functie, is er nog niet. Maar dat zal snel veranderen. We praten momenteel met enkele geschikte kandidaten."

De nieuwe CEO verwelkomde de pers met enkele woordjes Nederlands. "Goedemiddag allemaal, welkom bij STVV", sprak Takayuki Tateishi, een oud-profvoetballer, die ook in Japan al enkele managementfuncties vervulde. Vervolgens ging hij in het Japans verder. "Ik wil me alvast verontschuldigingen voor de eventuele onzekerheid onder de fans", opende hij. "De overname duurde langer dan verwacht. Ik wil benadrukken dat STVV geen Japanse club wordt, het is en blijft een club van de omgeving, een club van en voor de fans. Ik zal de beslissingen hier op Stayen niet alleen nemen. Er zal altijd overleg zijn met de andere bestuursleden."

Tateishi legde vervolgens zijn vijfpuntenplan voor aan de pers. De nieuwe CEO toonde zich in elk van de vijf onderdelen ambitieus. "Mijn eerste punt is dat we op sportief gebied van deze club consequent een team dat speelt voor de top vijf willen maken. Ten tweede wil ik meer aandacht besteden aan de jeugdopleiding. We moeten de top worden in het opleiden van mijn spelers. Mijn ideaal is te spelen met elf spelers die we zelf hebben opgeleid. Verder is het doel het stadion vol te krijgen. Dat lukt momenteel niet en dat willen we veranderen. De fans moeten zich thuisvoelen op Stayen. Mijn vierde punt gaat over de financiële toestand. We zijn op dit moment financieel niet stabiel. Dat moet veranderen. We willen geen spelers verkopen van het huidige team, het doel is om onze tv-rechten in Azië te verkopen en zo extra inkomsten te genereren. Het laatste puntje ten slotte slaat op onze Japanse identiteit. We willen Japanse technologie en IT introduceren op Stayen."

bron: Belga