Unia-directeur Els Keytsman dringt er bij de regering op aan werk te maken van de in de antidiscrimatie- en antiracismewet aangekondigde "positieve acties".
Volledig scherm
Unia-directeur Els Keytsman dringt er bij de regering op aan werk te maken van de in de antidiscrimatie- en antiracismewet aangekondigde "positieve acties". © BELGA

Unia vraagt regering om werk te maken van 'positieve discriminatie'

Het Gelijkekansencentrum Unia dringt er bij de regering op aan werk te maken van de in de antidiscrimatie- en antiracismewet aangekondigde "positieve acties". Daarmee wordt 'positieve discriminatie' bedoeld, schrijft De Tijd, die vandaag een opiniebijdrage van Unia-directeur Els Keytsman publiceert.

119 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Mevrouw de directeur met een diploma hoger onderwijs in Herzele en een flut diplomaatje management, (men weet toch wat dat wil zeggen ) in de Handelsschool in Aalst. En nu dik betaalde directeur in Unia. Tja....
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Positieve discriminatie is nog steeds discriminatie. In de VS heeft dat ook nul, nouga ballen uitgehaald, integendeel zelfs!
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Autochtonofobe discriminiatie verkleden als "positieve actie" verandert niks aan de essentie van die laffe politiek-correcte truk , het is en blijft immers ; "discriminatie" ! Natuurlijk gaan de huidige regeringspartijen zeker UNIA niet ter zake op hun wenken bedienen, overwegende de naderende verkiezingen in october maar toch vooral deze van volgend jaar. Zij wensen immers geen electorale buiklanding te provoceren.
  • ROGER DEPREZ

    6 jaar geleden
    Nu gaan Unia ook al aan politiek doen, positieve discriminatie moet nu positieve acties heten om het wettelijk te laten aanvaarden, want ik minder begrijp is dat Sleurs daar aan mee heeft gewerkt. Het zal niet pakken bij Demir want dat kan wettelijk niet, men kan geen positieve discriminatie hebben voor wat dan ook. Hiermee bewijs Unia nogmaals dat ze geen enkele reden van bestaan heeft.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Die gifgroene, door de belastingbetaler goed betaalde, Els Keytsman schaamt zich toch nergens voor. Het meest positieve wat de regering met Unia kan doen is het toch gewoon afschaffen.