Anthony Statius
Volledig scherm
© Anthony Statius

Extra veilige kruispunten zorgen (nog) niet voor daling ongevallen

BinnenlandVlaanderen telt steeds meer conflictvrije kruispunten, maar dat vertaalt zich (nog) niet in een daling van het aantal ongevallen met fietsers en voetgangers op kruispunten met lichtenregeling. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke (sp.a) heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). 

6 reacties

  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Toch vreemde reacties van de automobilist. Een wijzend vingertje naar de fietsers, die "de reglementen aan hun laars lappen". Als de automobilist dan zo heilig is, waarom dan al die kritiek op flitscontroles ? Pas de verkeersregels toe, er zullen er minder geflitst worden.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    hoe kan je nu gezien worden als je zelf niet ziet ZWaai en kijkt tot je zeker bent dat chauffeur je gezien heeft Zal op die 10sec niet aankomen . ben ooit ook tot juist voor de wielen van een wagen +2 kleine familie kwijt!!!
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Och, VD Broucke wordt ook wakker. Ieder kruispunt is onveilig als we de verkeersregels niet respecteren.
  • Tom Mot

    6 jaar geleden
    Moesten de fietsers de verkeersregels kennen en toepassen, er zouden veel minder ongelukken gebeuren.
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Al jaren pleit men voor ronde punten, geen idiote lichten waar je stilstaat voor iets dat niet voorbij komt, automatisch aangepaste snelheid, en je kunt er nog een standbeeld op zetten van PezeWever of van Franckenland.