EPA
Volledig scherm
© EPA

Volkswagen houdt Toyota af als 's werelds grootste autobouwer

Volkswagen blijft 's werelds nummer één in autoland. De Duitsers hebben het voorbije jaar meer wagens verkocht dan rivaal Toyota. De Japanners waren goed voor 10,38 miljoen auto's, terwijl Volkswagen er 10,74 miljoen verkocht.

7 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Peter Bevers,als je al 30 jaar met VW rijdt kan je geen oordeel vellen over Japanners,maar als je graag veel betaald voor een hoop blik waar je dan ook om de haverklap in de garage mee staat en uurlonen van 60€ a 80€ per uur kan betalen,quasi onderhoudscontract moet afsluiten of 't is onbetaalbaar,dan moet je nog 30 jaar verder rijden met VW ,overigens door dieselschandaal iedereen voor de gek hebben gehouden en gevolgen voor de gebruiker zijn.
  • Peter Bevers

    6 jaar geleden
    Kwaliteit komt uiteindelijk altijd bovendrijven. Ik rijd al 30 jaar met diverse merken van de VW-groep en ik wil nooit iets anders, laat staan een Jap.
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    zou me steeds weer een Jap-mobiel kopen...die VW-dingen zien er allemaal hetzelfde uit en op de koop hebben die een van de meest trieste en vervelende interieurdesigns..
  • fons van loon

    6 jaar geleden
    Eens te meer een bewijs dat die uitstoot hysterie er enkel is omdat journalisten het belachelijk hebben opgeblazen,de gewone consument kan het duidelijk geen barst schelen!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ach moesten ze op Japanse wagens buiten de BTW van 21% de invoerrechten van 11% niet innen was de VW al lang verleden tijd .Toyota is op de markt nog de meest betrouwbare wagen met minste pannes.Om prijsverschil kleiner te maken hebben ze die 11% invoertaks ingevoerd ,die bv diplomaten niet betalen.Niet te begrijpen met het dieselschandaal dat er nog zijn die de wagens kopen ,maw de mens wordt graag opgelicht.