Bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
Bondskanselier Angela Merkel. © Kay Nietfeld/dpa

Duitse partijen akkoord over heikel punt in regeringsonderhandelingen: gezinshereniging aan banden gelegd

Het conservatieve blok van CDU en CSU rond bondskanselier Angela Merkel en de sociaaldemocratische partij SPD zijn het tijdens hun overleg over een nieuwe coalitievorming eens geworden over het heikele punt van de gezinshereniging voor vluchtelingen. Gezinsherenigingen voor vluchtelingen die gezinsleden naar Duitsland willen brengen, zullen opgeschort worden tot 31 juli. 

11 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Merkel, uitgespuwd door de Duitse bevolking maar toch met veel bochtenwerk terug in de regering. Volksbedriegerij op z'n best !
  • walter boelen

    6 jaar geleden
    Gezins hereniging moet altijd en voor iedereen kunnen maar enkel in het land van herkomst
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Hereniging met wie ? Overgrote meerderheid zijn 18 à 20 jarigen. Waag je kans kandidaten. Na verkrijgen van asiel snel onderhevig aan treurnis omwille mama ...papa .. grote broer ... kleine zus(sen) ..en ... Gewoon retour. Efficient en beterkoop.
  • Dominique Vanacker

    6 jaar geleden
    Waar is de tijd dat BDW dweepte met Merkel. Weet je nog dat iemand hem vroeg of hij de mensen ook voor 5€ per uur ging laten werken?
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het is nooit goed om dergelijke dingen te laten bepalen door quota. Een emotioneel en menselijk iets als gezinshereniging moet men 'geval' per 'geval' bekijken en niet op basis van quota. We bepalen vooraf toch ook niet het aantal gepensioneerden of zieken die we gaan terugbetalen.