© EPA-EFE

Chris Froome ontkent bericht dat hij schorsing wil aanvaarden na abnormale dopingplas: “Compleet onjuist”

Chris Froome en zijn entourage overwegen om ‘nalatigheid’ op te werpen als reden voor de abnormale dopingplas tijdens de Vuelta in september. Dat meldt de Corriere Della Sera. Volgens de Italiaanse krant zou Froome een schorsing van zes maanden willen aanvaarden om zo toch de Giro en Tour de France te kunnen rijden, maar dat wordt door Chris Froome ten stelligste ontkend op Twitter.

jtp

Aanvankelijk wilde Chris Froome een schorsing in alle geval vermijden, desnoods met een procedureslag, maar volgens de Italiaanse krant komt de Brit nu terug op zijn beslissing. Als hij toegeeft nalatig geweest te zijn, kan hij door de UCI een schorsing van zes maanden (met terugwerkende kracht) opgelegd krijgen. Op die manier kan Froome gewoon aan de start staan van de Giro en de Tour de France. Dan ziet hij wel zijn Vuelta-zege geschrapt en moet hij zijn bronzen WK-medaille afgeven.

Froome ontkent het bericht op Twitter en stelt dat het compleet onjuist is. Officieel ontkennen Team Sky en Chris Froome ook de abnormale salbutamolplas. Volgens L’Equipe denkt de Brit dat het teveel aan salbutamol in zijn urine te wijten is aan nierfalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer