AFP
Volledig scherm
© AFP

Republikeinen geven geheim rapport over 'FBI-fouten' in Rusland-onderzoek vrij: "Persoonlijk belang Trump boven nationaal belang"

In de parlementscommissie voor de Inlichtingendiensten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de Republikeinen de vrijgave van een uiterst geheim rapport over de FBI goedgekeurd, ondanks felle tegenkanting van de veiligheidsdiensten en de Democraten. Zij verwijten de Republikeinen dat ze Trumps belangen boven de nationale belangen willen stellen. Volgens de Republikeinen toont het rapport van vier pagina's aan dat de FBI en het ministerie van Justitie vooringenomen zijn tegen Trump.

11 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Hoeveel is een rapport waard van dezelfde man die beweerde dat Obama Trump had laten afluisteren in de Trump Tower? Een bewering die na onderzoek op niets gebaseerd bleek!
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Je hebt me nog altijd geen antwoord gegeven op de vraag waarom iemand die onschuldig is zoveel moeite doet om iemand die hem door onderzoek vrij kan pleiten te dwarsbomen, Fons. Ik lijf je de vraag stellen.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Het is de minister van Justitie van de Obama-regering die aan de Fisa-rechtbank heeft gevraagd om het vonnis (waarin het afluisteren van Trump werd toegestaan) geheim te houden. De Republicans vragen dat de Democrats heel het dossier vrijgeven, maar de Democrats willen niet. Begrijpelijk: het dossier bewijst immers dat de Democrats het FBI misbruikt hebben om hun tegenstander bij de presidentsverkiezingen te laten afluisteren.
  • Wilfried Dierick

    6 jaar geleden
    Moest het in zijn nadeel zijn, dan sprak men van censuur en zou men publicatie eisen.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Een beetje knip- en plakwerk uit duizenden geheime documenten, wellicht ook nog uit context getrokken, van onbekende auteurs of instanties. Op die manier kan je zelfs de grootste crimineel vrijpleiten....